Historien om Luksusbaby

2013

Ett par tvillingar som satte fart på drömmen

Vad som senare skulle visa sig bli startskottet till att Luksusbaby skulle ankomma till världen, år 2013. Ett par tvillingar vid namn Noor och Naia skickade mamma Ann-Louise på mammaledighet medan far Morten jobbade hos polisen. Ledighetsbubblan satte igång tankar omkring barnkläder till de minsta. Med Ann-Louises erfarenhet från kundservice och med en passion för mode uppstod det snabbt ett reellt behov för en värld där urval, innehåll, särpräglad av personlighet och inte minst service skulle gå upp i en högre enhet. Tanken om en webbshop som säljer kvalitetskläder till barn där kunden alltid kommer först och där kompromisser är helt främmande tog snabbt fart.

2015

Från vardagsrumsgolv till lagerinflyttning

Efter avslutad mammaledighet blev vardagsrumsgolvet gjort till ett lager. Vardagsrumsgolvet i Aalborg blev snabbt för litet och första lagerlokalen blev pga. detta en realitet. 2014 flyttade Luksusbaby in på Postmestervej i Aalborg ganska praktiskt i lokalen över PostNord.

Från starten blev dag-till-dag leverans en realitet och kunderna hade möjlighet att utföra beställningar in på kvällen med packning och utsändning redan samma dag. Hos Luksusbaby är kunderna de starkaste ambassadörerna. Efter ett tag började de återkomma och rekommendera webbshoppen till vänner och familj, så växte Luksusbaby ut ur Postmestervej.

Ett stort lager med plats för kontor på Gasværksvej intogs i oktober 2015 och det blev snabbt ett faktum att springandet efter postbilen för att få med alla paket samma dag blev en smula längre. En löptur som dock hellre än gärna blev tagen. Hyllorna var inte så många, men växte upp snabbt under taket i takt med att fler och fler ordrar kom in och fler och fler märken kom till. Luksusbabys lager och webbshop har idag sin bas på Gøteborgvej, där fler intilliggande lagerlokaler redan har kommit till sen. Sortiment, utbud och mängden av brands är också vuxit sedan dess, precis som lagret alltid ljuder av liv från ett stigande antal supersnabba tjejer som susar runt och packar alla beställningar.

Även om vi verkligen älskade vår gula lagerbyggnad på Gasværksvej så måste vi inse att platsen hade blivit för trång. I början av 2018 flyttade vi av den orsaken in i större lagerlokaler med mycket mer plats till ännu fler snygga märken och produkter. Sortimentet har blivit utvidgat, bland annat med leksaker och många nya märken. Här i starten av 2020 måste det sägas att de många kvadratmeterna verkligen blir utnyttjade.

2016

Aalborg är Luksusbabys bas

För Morten och Ann-Louise är Aalborg den trygga basen och därmed också Luksusbabys hemmaplan. Aalborgs gator har en helt speciell och trevlig atmosfär över sig. Av den orsaken skulle Aalborg självklart vara den första staden att ha en Luksusbaby butik. I 2016 slogs dörrarna upp till Luksusbaby i Møllegade 10 i Aalborg centrum. Butiken består till fullo av den anda, som kunderna redan känner till från Luksusbaby och den röda tråden som genomsyrar service, öppenhet och inspiration.

2017

Luksus från Dubai till Shanghai

Kundernas lojalitet är en av kärnorna hos Luksusbaby. De återkommer gång på gång, även om de bor utanför Danmarks gränser. En bild av utlandsdanskar som flera gånger fick familj och vänner att ta med leveranser från Luksusbaby över Atlanten visade sig snabbt.

I 2017 blev det tack vare detta öppnat upp för en internationell webbshop, både för att göra processen lättare för de utländska kunderna och för att hjälpa att avlasta de kära familjemedlemmarna med övervikt i resväskan oavsett om resan går till Dubai, USA eller Australien. Idag skickar Luksusbaby till hela världen och på kundservicefronten blir de internationella glosorna varmare och varmare.

2019

Butiken flyttar in i större lokaler

Butiken har verkligen blivit populär bland föräldrar, mor och farföräldrar och samtidigt med att butiken också har fått mer fokus på att erbjuda de unga tonåringarna de rätta märkena och stilarna, så har den också blivit mer populär bland dem. På grund av detta var det nödvändigt med fler kvadratmeter, så i december 2019 flyttade butiken i ny 414 m2 stor lokal - fortfarande i Aalborg centrum, bara lite längre ned på vägen från där den låg innan. Här är det plats till föräldrar, mor och farföräldrar, barnvagnar och det har gjorts en smart teen-avdelning med populära märken till de unga.

2020

Luksusbaby - mode till de minsta

Säger du Luksusbaby, så säger du också 'mode till de minsta'. Det handlar om att ha ett brett sortiment av varor i mycket bra kvalitet. Hos Luksusbaby sitter ordet'lyx'dock djupare än så. Vi har dock uppgraderat vår logga, således att det heter "Luksusbaby & Tweens - Kids Fashion 0-16 år" - med tanke på att vi har utvecklat vår målgrupp till de unga också.

Luksusbabys grundsten bygger på öppenhet, enkelhet och lojalitet – tre faktorer som genomsyrar webbshoppen, den fysiska butiken och inte minst relationen till kunderna och leverantörerna. Ordet kundservice har idag blivit så vanligt att vi som kunder inte förväntar hela världen. Tills vi stöter på den service som sätter ribban för de förväntningar och de krav som  vi vill ha på servicen framöver.

Hos Luksusbaby är det vår mission att vara dem som sätter ribban. Var du än möter Luksusbaby, online, på lagret, i den fysiska butiken eller genom telefonen, är vi alltid redo för att besvara de frågor du som kund har. Vårt mål är glada, nöjda och lojala kunder. Av den grunden erbjuder vi en service som inte finns på många andra ställen. Alla märken hos Luksusbaby är noga utvalda på bakgrund av egna erfarenheter med kvalitet och design. Kläderna är testade, värderade och efterföljande godkända av Luksusbabys medarbetare och alla deras kära barn som alltid kan räknas med som testkaniner. Urvalet av märken hos Luksusbaby sker på bakgrund av noga överväganden omkring kundernas önskningar och behov samt vad vi som verksamhet själva kan stå för i förhållande till kvalitet, passform och design. Därmed är det lätt och överskådligt för kunderna att shoppa.

2022

Luksusbaby 2022

Idag har vi hos Luksusbaby över 150 anställda fördelade på webbshop, butik och lager. Den nya butiken surrar av liv och trevlig stämning och du kommer alltid bli bemött av ett leende och en hjälpande hand. Online sitter vi redo på både chatt, telefon och mail för att hjälpa och kommer du förbi lagret så kommer du träffa våra ninjasnabba packare som varje dag står och packar in din beställning snyggt och fint, redo för att skickas ut samma dag.

Vi önskar att din shoppingtur hos Luksusbaby ska vara enkel, lättförståelig och inspirerande.

Vi ser fram emot att se er online och i butiken.

Välkommen till Luksusbaby

Bästa hälsningar
Ann-Louise och Morten