Hur hittar man rätt storlek?

Hur hittar man rätt storlek?

Det kan vara super svårt att välja rätt storlek till sitt barn när man köper kläder, skor eller något av allt det andra online. Det går inte att prova kläderna innan man köper dem, och eftersom våra barn är olika, kan det innebära att vissa kanske är en liten 5-åring, och andra en stor 4-åring.

På Luksusbaby strävar vi efter att hjälpa dig så gott det går att hitta precis rätt storlek för ditt barn. Du hittar ett brett urval av märken, och det kan hända att storleken och passformen skiljer sig från tillverkare till tillverkare. Därför har vi samlat en vägledning nedan med vanliga storleksguider samt beskrivningar som kan hjälpa dig att hitta den helt rätta storleken. När du köper kläder till ditt barn, bör du vara medveten om att vissa märken kan tendera att göra sina kläder antingen stora eller små i storleken. Vi hoppas att de kan vara till hjälp, annars är du alltid välkommen att kontakta kundtjänst.

STORLEKSGUIDE TABELL

Här hittar du en vägledning som kan hjälpa dig att hitta den helt rätta storleken till ditt barn. När du köper kläder till ditt barn, bör du vara medveten om att vissa märken kan tendera att göra sina kläder antingen stora eller små i storleken.

I tabellen nedan har vi försökt sätta en ålder på varje storlek. Det kan dock vara svårt att säga att barn i en viss ålder ska använda en viss storlek, för det är inte alltid storlek 104 motsvarar 4 år, eller att 7 år motsvarar storlek 122. Det kommer inte att passa alla barn, men kan användas som en riktlinje för vilken storlek ett barn ungefär använder. Det är därför alltid viktigt att ta hänsyn till barnets individuella kroppsbyggnad och tillväxt, och det bästa sättet att hitta rätt klädstorlek till ditt barn är att mäta barnets mått.

Kungakronorna guidar dig till rätt storlek

Under varje produkt hittar du vår egen storleksguide. Storleksguiden består av tre kungakronor, där den svarta kungakronan indikerar var vi anser att märket storleksmässigt placerar sig. Denna guide är baserad på Luksusbabys egna bedömningar och erfarenheter och bör ses som en kompletterande vägledning till den ovanstående vanliga storlekstabellen.

Hur är passformen?

Våra märken hos Luksusbaby kan ha olika passformer. Det betyder att en produkt kan vara liten i storleken men bred i passformen. För att göra det lite enklare att hitta rätt, har vi skapat en illustration som beskriver vad vi menar när vi beskriver en produkt som smal, normal eller bred i passformen. Vi hoppas att det kan guida dig till rätt produkt.